Payday Loans

Turk.internet.com | TK Sektörel Araştırmalar ve Strateji Başkanı Mehmet Altuner Vefat Etti

Telekomünikasyon Kurumu Sektörel Araştırmalar ve Strateji Başkanı Mehmet Altuner, maalesef dün gece 8’de Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesinde, akciğer kanserinden vefat etti.

Mehmet Altuner, Telekomünikasyon Kurumu içinde birşeyler yaptığını gördüğümüz insanlardan birisi olarak hatırlanacak. Kendisini 2005 yılında kaçak cep telefonlarının kayıt altına alınması konusundaki projesi ile tanıdık, başka ülkeler tarafından da kopyalanan ve ülkemizin cep telefonlarının kaçak girmesi nedeniyle uğradığı zararların azaltılmasını sağlayan bu proje sonucunda ilk dönemde 19 milyon telefon kayıt altına alındı. Bugün 35 milyona varan cep telefonu girişleri konusunda da önlem alınmış oldu. Altuner’in bu projenin gerçekleştirilmesi sırasında, önüne çıkan engellemelerden fazlasıyla üzüldüğü ama buna rağmen projenin tamamlanmasını başardığı da not ediliyor.

Bunun dışında, kendisini piyasa gözetim ve denetim laboratuarlarına geçen emeği ve Türkiye’nin yeni internet protokolu IPv6’ya geçişi konusundaki çalışmaları yönetmesiyle de tanıyorduk. Altuner’in Telekomünikasyon Kurumu ile üniversiteler arasındaki 8 ARGE projesini de yönettiği bildiriliyor.

Ancak Mehmet Altuner’e temmuz ayında akciğer kanseri teşhisi konuldu ve bu kıymetli devlet adamımızı dün gece kaybettik.

Altuner 1958’de Kayseri’de doğmuştu. Elektronik Mühendisi olan Altuner, Telekomünikasyon Kurumu’na atanmadan önce Erciyes Üniversitesinde Öğretim üyesiydi.

turk.internet.com Güncelleme : Mehmet Altuner’in cenaze namazının yarın (19 şubat 2008) Ankara Maltepe Camiinde saat 10’da kılınacağı ve ondan sonra Kayseri’de defnedileceği bildiriliyor.

19 Şubat 2008 itibariyle Güncelleme: Mehmet Altuner için Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde yarın (20 şubat 2008) çarşamba, saat 11.00’de tören yapılacak. Ardından cenazesi öğle namazını müteakip Kayseri Hunat Camiinden kaldırılacak.

[Kaynak Turk.internet.com ]