Payday Loans

Kayserim.net – Cep Telefonlarını Kayıt Altına Alan Kayserili Dr. Mehmet Altuner Kansere Yenildi

Dr. Mehmet Altuner, kanser tedavisi gördüğü Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde hayatını kaybetti.

Telekomünikasyon Kurumu Sektörel Araştırma ve Stratejiler Dairesi Başkanı Kayserili Dr. Mehmet Altuner, kanser tedavisi gördüğü Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde hayatını kaybetti.

Daire başkanı olduğu Telekomünikasyon Kurumu’nda cep telefonlarının kayıt altına alınması ile cep telefonlarındaki hırsızlık ve kaçakçılığın asgariye indirilmesi projesiyle tanınan Mehmet Altuner, önceki gün saat 20.00 sıralarında hayatını kaybetti. Mehmet Altuner’in cenazesi Kayseri-Kırşehir karayolunun kapalı olması ve hava muhalefeti nedeniyle memleketine getirilemedi. Altuner için Ankara Maltepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Altuner’in cenazesi, Kayseri karayolunun ulaşıma açılmasıyla birlikte yakınları tarafından memleketine getirilecek. Altuner, Hunat Camii’nde ikinci bir cenaze namazı kılınmasının ardından Talas ilçesindeki aile mezarlığında toprağa verilecek.

MEHMET ALTUNER KİMDİR?

Mehmet Altuner, 1958 yılında Kayseri’de doğdu. Lisans eğitimini Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde, yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi’nde ve doktorasını da Erciyes Üniversitesi’nde tamamladı. 1983-2001 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Alanı ile ilgili çok sayıda kitap ve bilimsel makale yazdı. 2001 yılında Telekomünikasyon Kurumu’na Teknik Düzenlemeler veStandardizasyon Daire Başkanı olarak atandı ve en son bu kurumda Sektörel Araştırma ve Stratejiler Daire Başkanlığı görevinde bulundu. Telekomünikasyon Kurumu’nda görev yaptığı süre zarfında da birçok teknolojik projeye imza attı. Görev aldığı projelerin en önemlilerinden biri, cep telefonlarının kayıt altına alınması ile cep telefonlarındaki hırsızlık ve kaçakçılığın asgariye indirilmesi projesi oldu.

Altuner, evli ve 3 çocuk babasıydı.


[Kaynak Kayserim.net ]

“Kayserim.net – Cep Telefonlarını Kayıt Altına Alan Kayserili Dr. Mehmet Altuner Kansere Yenildi” yazısına Bir yorum

  1. Sayın hocam Mehmet Altıner’in ailesine başsağlığı diliyorum Allah rahmet etsim